Hozzávalók:
- 4 dl zsíros tej
- 2 dl 30%-os tejszín
- 2-3 evőkanál cukor
- 4 db tojássárgája
- 2-3 dl fehér rum
- vanília
- szerecsendió
Elkészítés:
A tejet és a tejszínt összekeverjük, majd gőz fölött elkezdjük felmelegíteni. Amíg még nem túl meleg, hozzáadjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikevert tojássárgákat. Ennél az italnál fontos, hogy finom édes legyen. A fűszereket is már az elején hozzáadjuk. A legfontosabb a vanília és a szerecsendió, de készíthetünk akár fahéjas vagy kardamomos változatot is.
Melegítés közben vigyázzunk, nehogy kicsapódjon a tojás. Amikor már az ujjunkat csípi a keverék, akkor vegyük le a krémet a gőzről.
Ha kihűlt a keverék, hozzákeverjük a rumot, majd egy csinos üvegbe töltjük a tojáslikőrt, és hűtőben érleljük 1-2 napig. Néhány hétig eláll a hűtőben, hiszen a gőz fölött hőkezeltük a tejet és a tojást is.
A cikk megjelenését a METRO támogatja.
Ajánljuk még: